Rolling Stones ler hele veien til graven

BUTIKK: Rolling Stones er stor butikk som i Glastonbury i 2013. FOTO: Flickr

Når Rolling Stones skal ha over 2000 kroner per billett, melder jeg avbud. Hadde det derimot vært David Bowie som plutselig stod i Berlin og sang «Heroes» for siste gang, ville jeg ikke ha nølt et sekund.

Da Budstikka nylig skrev om at det var overveiende sannsynlig at Rolling Stones skulle spille i Telenor Arena 26. mai, begynte jeg å glede meg. Da jeg mandag morgen så billettprisene, ombestemte jeg meg.

Det går en grense for mye jeg skal betale for å beundre ganglaget til Keith Richards. Eller løpeferdighetene til Mick Jagger over scenegulvet.

Dette er prisene:

  • Sitteplass (langside fremste del): 2015 kroner.
  • Sitteplass (langside bakre del): 1020 kroner.
  • Sitteplass (kortside): 915 kroner.
  • Ståplass: 1250 kroner.
  • Golden Circle: 2525 kroner.

Konsert på storskjerm

I 2007 hørte jeg Stones på Valle Hovin. Jeg kastet meg rundt fordi jeg ikke hadde vært på konsert med gutta før. Det i seg selv bør det jo settes spørsmålstegn ved, men det var nå en gang slik. Rolling Stones skulle ha 810 kroner (nesten 920 kroner i dag) for at jeg skulle geleides gjennom perlerekken av låter.

Til Telenor Arena-konserten vil det være så rift om billettene at risikoen er for stor til at jeg havner bakerst og må se konserten på storskjerm. I tillegg er ikke akustikken i Fornebu-hallen akkurat nevneverdig god. Lyden er ikke i nærheten av hva den er i O2-anleggene, eksempelvis i Berlin.

Djevelsk latter

Ifølge musikkmagasinet Billboard tjente Rolling Stones 2,6 milliarder dollar på den utsolgte 50 & Still Counting-turneen i 2013, og rangeres dermed på en femteplass etter Taylor Swift, Kenny Chesney, Justin Timberlake og Bon Jovi. Og med sin 14 ON FIRE TOUR ler Rolling Stones hele veien til graven.

Jeg har brukt ikke ubetydelige summer på konserter opp gjennom årene. Ingen tvil om det. Men Rolling Stones er ikke viktig nok for meg at jeg blar opp to tusen kroner for én konsert, som sannsynligvis ikke er nevneverdig annerledes enn 2007-kvelden med tanke på låtuvalg.

David Bowie, derimot. Hadde han ut av det blå holdt konsert i Berlin som sin avskjedskonsert, ville jeg ikke ha nølt overhodet. Men om Bowie holder flere konserter, er dog heller usikkert.

Selv om det ikke blir det samme, men jeg nøyer meg heller med en konsert med Rolling Stones på Blue-Ray. Ha en fin dag.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *