Roger Waters med sin første rockeplate på over 20 år

NY MUSIKK: Forrige gang Roger Waters ga ut en ny studiplate var i 1992. FOTO: Martin Aasen Wright

Den tidligere Pink Floyd-sjefen jobber med nytt album, det første siden Amused To Death (1992). Waters har nylig avsluttet en treårig The Wall-turné.

– Jeg gjorde ferdig en demo i går kveld, sier Roger Waters til Rolling Stone Magazine.

Demoen skal være 55 minutter lang og Waters karakteriserer den som «a radio play» med flere rollefigurer. Roger Waters har både i Pink Floyd og som soloartist skrevet konseptalbum og opera.

Waters’ nye stykke handler om en gammel mann og et barn som forsøker å forstå hvorfor man dreper barn.

Uvisst om ny turné

Roger Waters er foreløpig usikker på om han vil følge opp det kommende albumet med en turné. The Wall-turneen som startet høsten 2010 og ble avsluttet i september, har gjort bassisten og komponisten sliten.

– Jeg føler et behov for å trekke meg noe tilbake etter fullføringen av The Wall-turneen, sier han til Rolling Stone Magazine.

– Det er en form for lettelse at jeg ikke må gå på scenen hver kveld selv om teamet var fantastisk. Vi var 180 mennesker som jobbet sammen hele tiden, det har vært det mest rørende ved turneen.

219 The Wall-konserter

The Wall-turneen bestod av hele 219 konserter og har kostet 458 millioner dollar. Waters vil gjerne fortsette å turnere, men erkjenner at han ikke kan gjøre så store turneer som The Wall for alltid. Waters vet at han har rundet de 70.

Men han utelukker ikke kategorisk flere The Wall-konserter.

– Jeg tenker ikke på det akkurat nå, men det betyr ikke at jeg aldri vil gjøre det. Det er et publikum der ute. Vi gjorde 219 konserter. Det er mange, avslutter Roger Waters.

Waters’ vegg

Min første tanke når jeg leser denne nyheten er at platen sikkert kan bli bra, men med fare for at jeg har hørt det før. Roger Waters nådde sitt kunstnerisk høydepunkt med Animals (1977). The Wall (1979) ble en videreføring av tankene og linjene i Animals, men i en langt mer tilgjengelig form og med et større kommersielt uttrykk.

Siden The Wall har Waters i stor grad kommet med musikk som minner i stor grad om nettopp The Wall. Særlig gjelder det hans sterkeste soloplate Amused To Death (1992).

Skal vi glede oss? Vi får se.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *