Listen! – Oslo Jazzfestival 2007, Belleville

Dato: 15. august 2007

Sted: Belleville, Oslo

Etter Frøy Aagres særedeles sterke opptreden var jeg usikker på om konserten til Listen! ville fortone seg som et gedigent nederlag, men heldigvis overrasket de tre jazzstudentene.

Listen! er et tremannsband med Bendik Giske på tenor- og sopransaksofon, Espen Berg på piano og Daniel Herskedal på tuba. Gutta har bakgrunn fra Musikkonservatoriet i Trondheim og Rytmisk Musikkonservatorium i København. Bandets mange og varierte inspirasjonskilder favner fra ragtime og tango til blues og folkemusikk. Det var lett å høre påvirkningen fra nordisk melodikk.

Frontfigur Giske var humoristisk og fikk raskt etablert en god og intim kontakt med publikum.

– Vi er redusert med 12 mann, fra 15 til tre, fortalte han til publikum og hintet til at resten av Trondheim jazzorkester ikke kunne stille på scenen.

Konserten åpnet med Ville, vakre veier og Den sorte, frie fuglen. Vakre melodier og lekent samspill mellom de tre musikerne. De slapp seg lett løs. Herskedal fikk flere solopartier på tuba. Publikum gispet og lo flere ganger, mens han briljerte med sine ferdigheter.

Et av høydepunktene var Dovregubbens hull. En svingende, melodiøs og variert låt, der bandet virkelig koste seg.

– Som dere hører var denne lettere inspirert av en av våre egne komponister, og låten heter, ja, Dovregubbens hull!, kommenterte Giske lavmælt.

Absolutt en flott konsertopplevelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *