Frøy Aagre & Offbeat – Oslo Jazzfestival 2007, Belleville

Dato: 15. august 2007

Sted: Belleville, Oslo

Tønsberg-jenta Frøy Aagre er en av de unge, norske jazz-musikere som hylles av kritikerne, og hennes album Countryside inneholder melodiøs og variert kammerjazz. Platen ble presentert under kveldens konsert på Belleville sammen med bandet Offbeat og cellist Kari Ravnan.

Aagre vekslet mellom tenor- og sopransaksofon. Hun styrte konserten, men ga god plass til resten av bandet. Det åpnet med The Wheel og Last Waltz – lekent, lyrisk og melodiøst. Samspillet mellom Aagre, pianist Andreas Ulvo, bassist Audun Ellingsen og cellist Ravnan ga assosiasjoner til danske Robin Taylor under de mest progressive partiene.

I begynnelsen av konserten virket Aagre nervøs. Hun smilte ofte til publikum, men usikkerheten syntes. Det løsnet betraktelig omtrent midtveis i konserten. Da hun skulle innlede Canadian Rockies (parts 1 & 2), forklarte hun:

– Dere skjønner hvor jeg har fått inspirasjonen, men låten ender et helt annet sted!

Musikken åpnet pent og nakent, men bandet bygget opp til et støyende klimaks, med cello og sopransaksofon i front, senere roet musikken seg og publikum ble dratt igjennom et fengende tangoparti.

Det største høydepunktet var utvilsomt Fastball, en låt med høyt tempo der Aagre skapte et variert og dynamisk lydbilde. Jubelen var enorm etter at låten var ferdigspilt.

– Det er gøy å spille for dere, ass!, var hennes umiddelbare kommentar, og responsen fra publikum tiltok enda mer.

Hun og bandet spilte deretter den triste og melankolske Rainy Afternoon.

Gjennom hele konserten var samspillet tett, spenstig, dynamisk, lekent, fengende og gnistrende. En fantastisk god konsert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *