KONSERTANMELDELSE: Sivert Høyem i toppform

Sivert Høyem visste at han var kveldens høydepunkt. Høyem overbeviste sterkt.

Anmeldelse for Budstikka

Terningkast: 5

– Velkommen til kveldens høydepunkt. Tro det eller ei, det er oss, annonserer Sivert Høyem etter de to første låtene.

Regnet bøtter ned. Men Høyem er nordfra. Han er vant til «dette helvetes drittværet». Sivert Høyem var mer bekymret for kalde østlendinger.

Konserten åpnet med Majesty og avsluttet med The Kids Are On High Street. I mellom var det kraut, støy og dyster musikk.

Detaljer i støyen

Etter oppløsningen av Madrugada i 2008 har Sivert Høyem hatt en betydelig solokarriere. Han fikk Spellemannsprisen for platen Moon Landing (2009). Høyem turnerer nå med sin nyeste utgivelse, Endless Love.

Sivert Høyem har funnet balansen mellom sololåter og Madrugada-stoff, nynnbare melodier og eksperimentell, støyende moro. Konserten tilfredsstiller et bredt, kresent publikum. Bandet er samspilt og detaljrikdommen stor.

Tysk inspirasjon

Midtveis i konserten kommer Görlitzer Park, mørk musikk med repeterende el-gitar. Tydelig inspirert av tysk krautrock, men seig på høyemsk vis. Musikalsk er dette konsertens første høydepunkt. Musikk som på overflaten kan virke ensformig, men hvor spenningen er mellom linjene.

Da har publikum fått «et par Madrugada-låter», deriblant What’s On Your Mind. Det andre høydepunktet er Look Away Lucifer. Bandet leker seg med lydbildet og «krauter det opp» med elektroniske lyder og feedback-gitar.  Høyem hopper ned blant publikum.  Til stor applaus.

Sivert Høyem viser spennvidden i repertoaret og treffer publikum med låtutvalget. Det var mange låter vi ikke fikk. Samtidig fikk vi akkurat nok av alt.

Mange orket ikke det kjølige regnet, men de som ble stående fikk en meget god konsert.

martin.aasen.wright@gmail.com

Madrugada – The Deep End Tour 2005, Oslo Spektrum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *