Madrugada – The Deep End Tour 2005, Oslo Spektrum

Dato: 2. desember 2005

Sted: Oslo Spektrum

Madrugada er nok en av de få norske band som kan fylle Oslo Spektrum. Selv var de nervøse før konserten for at de skulle mislykkes, men de innfridde kravene og ga 7500 mennesker en gjennomtenkt og variert konsert.

Madrugada er 10 år og ville avslutte årets Europa-turné med stor festkonsert i storstua Oslo Spektrum. Sivert Høyem sa forut for konserten at han, og Robert Burås og Frode Jacobsen, var nervøse, fordi de var redde for å mislykkes. Det gjorde de definitivt ikke.

Richard Hawley, kjent som gitaristen i Pulp, hadde varmet opp. Han spilte sanger fra sin siste CD i cirka 30 minutter. Det var fint å høre på, men publikum var mest opptatt av å prate og stå i kø for å kjøpe øl.

Med seg på scenen hadde Madrugada forsterket live-band, Bodø Sinfonietta, Ane Brun og Kid Congo Powers (tidligere gitarist i Gun Club). Et film-team var på plass for å gjøre opptak til en konsert-DVD. Madrugada leverte en meget god konsert i Oslo Spektrum. Publikum var i utrolig god stemning hele konserten gjennom. Jeg merket meg at det var på de nye sangene fra The Deep End at bandet mottok mest applaus, allerede fra åpningssangen av.

Det er musikken som er i fokus på en Madrugada-konsert. Sivert Høyem prater med sitt publikum, men det er i relativt små porsjoner. Han lever seg godt inn i sangene mens han fremfører dem med stor overbevisning. Robert Burås er en god gitarist med tydelig inspirasjon fra 60-talls rock og psykedelia (hvilket hans sideprosjekt My Midnight Creeps også kan bekrefte). Frode Jacobsen gjorde ikke mye ut av seg, men spilte fine basslinjer. Bandet var særdeles samspilt, og spilte presise og ganske rocka versjoner av sine låter. Repertoaret var dominert av sanger fra The Deep End, men noen eldre sanger ble også fremført.

Konserten åpnet med sanger fra den siste platen, Stories from the Streets og On Your Side. Ane Brun og Sivert Høyem gjorde en fin duett på Lift Me (som finnes på hennes nyeste cd Duets). Publikum likte det de hørte og klappet lenge. Andre høydepunkter var to sanger fremført sammen med Kid Congo Powers, Miami (gammel Gun Club-sang) og Mother of Earth (fra en tidlig Madrugada-ep). Bodø Sinfonietta var med 3 sanger, deriblant finalelåten Sail Away. Pedal-gitaren var byttet ut med fiolin. Burås og fiolinisten gjorde sangen lengre med et flott avsluttende samspill.

Madrugada viste på konserten at man trenger ikke å være entertainer og lage show for å engasjere publikum når man har god musikk i bagasjen. De har bevist nå at de er kvalifiserte for flere Spektrum-konserter. Denne konserten var meget god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *