KONSERTANMELDELSE: Alle jentene ville kysse Isac Elliot

Historien gjentar seg. Det nye ungpikeidolet heter Isac Elliot. Jentene gikk bananas.

Anmeldelse for Budstikka

Terningkast: 3

Det er to måter å betrakte denne konserten på. For målgruppen, altså jenter i 12-13-årsalderen, var konserten årets høydepunkt, og konserten kvalifiserte til en sekser på terningen. Derimot oppleves fenomenet Isac Elliot som noe ganske annet.

Konstruert show

Publikum får alt de har ventet på. Hylene er så høye før konserten at de høres over PA-anlegget. Den finske 13-åringen står på scenen i 35 minutter.

Elliot har lært seg alle bevegelser og triks for å engasjere fansen. Han veiver mikrofonen ut mot publikum for å få i gang allsangen, han står nede på gresset og tar jentene i hånda. Isac Elliot gjør alt riktig.

Men alt Isac Elliot gjør virker akkurat så innøvd og konstruert som det skal være for en artist som Isac Elliot. Jentene hyler enda mer.

I løpet av ett år har Elliot gått fra å være en ukjent gutt til å bli superstjerne. Den suksessen krever en bevisst strategi.

YouTube-fenomen

Det var i fjor Isac Elliot klatret opp på førsteplass i Finland, nummer 14 i Norge, med sangen New Way Home. Deretter kom albumet Wake Up The World. Elliot er sikkert en fin gutt, han, det er maskineriet bak ham som er betenkelig. Historien gjentar seg. Alt begynte med Elvis for 60 år siden. Jentene mistet besinnelsen over hans hoftevrikk. For 25 år siden hylte 13.000 jenter på Valle Hovin da boybandet New Kids On The Block sang. På 90-tallet fikk vi både Backstreet Boys og *NSYNC.

Isac Elliot blir ofte omtalt som Nordens Justin Bieber. Fansen til Elliot kaller seg ellioteers, på samme måte Bieber-fansen er beliebers. Elliot har profesjonelle låtskrivere og bidrar selv på blant annet New Way Home.

Elliot er som ungpikeidolene før ham en konstruert artist for å smelte hjertene til jenter som så vidt har nådd puberteten. Pengene fosser inn og antall visninger på YouTube når nye høyder. For eksempel har First Kiss 1,9 millioner visninger på YouTube og My Favourite Girl 1,1 millioner.

Første kyss

Med seg har Isac Elliot et firemannsband og fire dansere. Musikalsk sett er det heller ganske monotont og banalt. Likevel er det verdt å merke seg at Elliot faktisk kan å synge. Stemmen er ikke dårlig.

Elliot synger både Can’t Give Up On Love og My Favourite Girl, Party Alarm og First Kiss. En lyshåret jente får komme opp på scenen. Hun får hele to klemmer av helten sin. Jenta må geleides av scenen.

«I wanna be your first kiss», synger Elliot. Flere hundre jenter tar bilde og video med mobiltelefonene sine. Fansen får to låter til, Baby I og New Way Home.

Så går Isac Elliot av scenen.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *