KONSERTANMELDELSE: Overbevisende Susanne Sundfør på Big Dipper

Susanne Sundfør spiller på platebutikken Big Dipper
STERKT: Susanne Sundfør fremførte tre av låtene fra det nye albumet «blómi». Stinn brakke på Big Dipper. FOTO: Martin Aasen Wright

Seks år siden mesterverket «Music For Trouble», lover den nye musikken fra Susanne Sundfør svært godt!

En minikonsert på Oslos siste ekte platebutikk, Big Dipper for Sundørs nye album «blómi» satte meg helt ut. Tre låter ble spilt i duo-format, Sundfør på piano og vokal, og ektemannen André Roligheten på saksofon. Titler på sangene er jeg usikker på, men musikken traff meg midt i hjertet – melodisk sterkt og mektig, sårt og fengende.

Jeg stod i bakre halvdel, jeg var nummer 90-og-noe av totalt 100 personer som slapp inn (jeg tror cirka 20 til slapp inn bak meg) i en ryddet platebutikk, og jeg så dermed ikke stort, men musikken talte for seg. En Sundfør verdt å vente på etter mesterverket «Music For Trouble» og en konsert-utenom-det-vanlige i Oslo Konserthus. Jeg kjøpte selvfølgelig med meg vinylen med hjem som ble spilt etter at denne korte anmeldelsen ble skrevet.

Stemningen var til å ta og føle på i platebutikken, og sjefen sjøl bak platedisken smilte stolt da han solgte LP-er som varmt brød. En bonus i en upersonlig strømmealder. Som Sundfør selv sa under minikonserten: «Big Dipper er den siste platebutikken i Oslo som drives av mennesker med kjærlighet for musikk, og som ikke er styrt av algoritmer».

martin.aasen.wright@gmail.com

Susanne Sundfør blómi
NYTT ALBUM: Kvelden etter konserten ble viet Susanne Sundførs nye album «blómi». FOTO: Martin Aasen Wright

KONSERTANMELDELSE: Suverene Susanne Sundfør

KONSERTANMELDELSE: Sterk Sundfør under Norwegian Wood

KONSERTANMELDELSE: Intens og personlig Sundfør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *