KONSERTANMELDELSE: AURORA i særklasse

AURORA på Sentrum Scene 2022
SÆRKLASSE: AURORA er i særklasse både på plate og konsert. Hun var dronningen av Sentrum Scene lørdag kveld 26. november 2022. FOTO: Martin Aasen Wright

AURORA hadde fullstendig stålkontroll på Sentrum Scene lørdag kveld. Konserten var også mer variert enn for tre år siden samme sted.

Europa-turneens to siste konserter for albumet «The Gods We Can Touch» var på Sentrum Scene lørdag 26. og søndag 27. november. Undertegnede opplevde en leken AURORA som skravlet med oss mellom sangene, og under sangene, uten å miste kontrollen på syngingen. Både artist og publikum storkoste seg under den 90-minutter lange konserten lørdag kveld.

I tillegg vant Aurora P3-prisen 2022, og det var en overraskelse for henne. Prisvinneren var også mer opptatt av å takke de to prisutdelerne enn seg selv.

Mer akustisk AURORA

Konserten startet akustisk, og vekslet mellom det akustiske og elektroniske. AURORA var mer akustisk denne kvelden enn under konserten for tre år siden som jeg også syntes var fantastisk bra. Noen sanger som «A Temporary High» var denne kvelden nedstrippet til akustisk gitar og vokal, en sang som på plate er elektronisk pop ala ABBA. Variasjonen mellom akustisk og elektronisk ga konserten enda mer bredde og mer pusterom. 

Særlig «Exist For Love» var et stort høydepunkt.

Menneskelige AURORA

AURORA snakket ikke bare mer enn forventet, hun glemte også sangteksten ved en anledning og nynnet la-la-la for så å komme inn i teksten igjen. Når hun synger, er hun verdensstjerne, og når hun prater, er hun langt mer nedpå, men det skinner også noe mer menneskelig gjennom den artistiske autoriteten hennes da hun glemte seg. 

Publikum var engasjerte hele veien, men det kokte veldig under «Cure For Me». Selv oppe på galleriet der jeg stod, spratt folk opp av stolene og danset frenetisk. Deilig å observere.

Denne kvelden lo jeg, digget jeg og kjente på klumpen i halsen, og jeg hørte et band som tydelig trivdes like på scenen som vi gjorde i salen. En soleklar terningkast 6!

Låtene:

 1. A Little Place Called the Moon (opptak)
 2. A Potion For Love
 3. A Dangerous Thing
 4. Churchyard
 5. Runaway
 6. Through The Eyes Of A Child
 7. The River
 8. Daydreamer
 9. A Temporary High
 10. Murder Song (5, 4, 3, 2, 1)
 11. The Forbidden Fruits Of Eden
 12. Heathens
 13. Blood In The Wine
 14. The Seed
 15. Running With The Wolves

Ekstra:

 1. Exist For Love
 2. Cure For Me
 3. Giving In To The Love

A Potion For Love (singel): 2.

The Gods We Can Touch: 3, 9, 11, 12, 13, 16, 17, 18.

A Different Kind Of Human, Step 2: 7, 8, 14.

Infections Of A Different Kind, Step 1: 4.

All My Demons Greeting Me As A Friend: 5, 6, 10, 15.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *