KONSERTANMELDELSE: Tafatt Morten Harket på hjemmebane

Det var mange som skulle hjem da Morten Harket sang. Konserten løsnet aldri.

Anmeldelse for Budstikka

Terningkast: 3

Nå er ikke akkurat den nye platen Brother et fyrverkeri. For første gang holdt Morten Harket en konsert i Asker. Det ble en langdryg affære.

Ikke et frieri

Det er helt i orden at Morten Harket, som vokste opp på Gullhella, ikke valgte et billig publikumsfrieri ved å spille mange a-ha-låter. Men det er en festivalkonsert. Så mer variasjon i repertoaret enn den ene balladen etter den andre, avløst av en midtempo poplåt hadde kanskje spritet opp stemningen litt. Etter Spanish Steps, som utmerket seg et lite hakk i forhold til de to første sangene, begynte merkbart mange å forlate plenen.

Halvveis ut i konserten var det god plass blant publikum.

Mye likt

Konserten var for det meste konsentrert rundt platene Brother og Letter From Egypt. Mange av sangene gled fort i hverandre uttrykksmessig. «Hjertelig takk», svarte Harket. Publikum klappet aldri mer enn høflig. Det var ingen ekstase på Hvalstrand.

«Kom igjen, da!», skrek en publikummer.

Harket åpnet med Do You Remember og avsluttet med There’s A Place. Sistnevnte ikke planlagt, men ble spilt «fordi vi har tre minutter til». Det ble plass til både A Kind Of A Christmas Card og Whispering Heart. Fordi Morten Harket fikk en gitar av Phil Everly, som døde tidligere i år, i 1987, hyllet Harket ham i Let It Be Me.

Harket jobbet ikke hardt for å få kontakt med oss. Han lot musikken tale for seg.

Dette var en heller tam konsert.

martin.aasen.wright@gmail.com

a-ha – Hydro 100 år 2005, Frognerparken, Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *