a-ha – Hydro 100 år 2005, Frognerparken, Oslo

Dato: 27. august 2005

Sted: Frognerparken

Hydro hadde 100-årsjubileum og sponset dermed a-ha, slik at de kunne gjøre en gratiskonsert. Anslagsvis 120.000 mennesker møtte opp til konserten. Den var bra nok, men ikke noe mer.

Mitt forhold til a-ha er enkelt: jeg fikk LP-en Hunting High And Low i bursdagsgave i 1985, men har klart å miste den til tross for at jeg har «nazi-kontroll» på platesamlingen. Jeg liker musikken deres og mener videoen til Take On Me er en av de beste som noensinne er produsert, men har allikevel ikke behov for å kjøpe alle platene deres.

Jeg fikk dessverre ikke med meg oppvarmingskonserten med Ravi. Den var visstnok kjempebra. I begynnelsen av a-ha-konserten hadde jeg dårlig plass, men fikk sneket meg lenger ut i folkehavet der jeg så og hørte bedre.

a-ha åpnet noe stivt med den nye singelen Celice, men myknet opp etter Crying In The Rain lenger ut i konserten. Da Take On Me kom som siste ordinærnummer kokte det blant publikum. Morten Harket sang betydelig bedre enn under Live 8, men det skulle vel ikke så mye til. Morten Harket er ikke akkurat en showmann. Kontakt med publikum har han absolutt ikke. Han ruslet bare rundt på scenen i sin egen verden og sang. Paul Waaktaar-Savoy smilte til publikum og hadde kontroll. Magne Furuholmen spilte vekselsvis keyboards/piano og gitar og virket å være den som visste hvordan man skulle oppnå kontakt med sitt publikum. Han fikk oss med på allsang under Hunting High And Low og Stay On These Roads. Frontfigur Harket stod da lenger bak på scenen. Det var også Furuholmen som snakket mest mellom sangene.

Musikalsk var a-ha bra. De var samspilte og serverte mest gamle hits i tillegg til 5 sanger (Celice, Cozy Prison, Holy Ground, Keeper Of The Flame og Analouge) fra det kommende albumet. Waaktaar-Savoy insisterte på gamle hits siden det var en stor gratiskonsert. Han ville ha en fest, ikke en eksperimentell musikalsk kveld. Det var et smart trekk. Publikum trivdes med sanger de kunne. De nye sangene var bra, mer rocka enn jeg er vant med fra a-ha.

Alt i alt en bra konsert, men jeg har vært på mange som var bedre. VG ga en 6-er. Det var veldig raust, synes jeg. Den hadde fått en 4-er hvis jeg hadde skrevet for VG.

Spilleliste:

Celice, Move To Memphis, Scoundrel Days, Weight Of the Wind, Living A Boy’s Adventure Tale, Cozy Prison, Crying In The Rain, Keeper Of The Flame, Early Morning, I Call Your Name, Manhattan Skyline, I’ve Been Losing You, Holy Ground, Summer Moved On, Hunting High And Low, Take On Me, Stay On These Roads, Analogue, The Sun Always Shines On TV, The Living Daylights, Dark Is The Night

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *