KONSERTANMELDELSE: Monotont og kjedelig fra The War On Drugs på Sentrum Scene

En håndfull låter skilte seg ut fra en to-timers konsert med The War On Drugs i samme akkordrekke. Men det var hyggelig å komme seg litt ut en søndagskveld.

The War On Drugs er et populært band som startet opp i 2008, og som har fått enorm suksess med sine tre seneste album, «Lost In The Dream», «A Deeper Understanding» og «I Don’t Live Here Anymore». Tre konserter i Oslo, den første forrige søndag. Fullt hus, topp stemning.

Men, hva jublet vi for?

Pompøst og monotont

Selv oppdaget jeg det amerikanske bandet i 2018, i kjølvannet av albumet som jeg anser som deres mest komplette og beste, «A Deeper Understanding», og jeg var nysgjerrig på hvordan bandet var på konsert. Jeg gikk skuffet hjem.

I mine ører var søndagens konsert to timer i stort sett samme toneleie. Noen virkelige gode sanger innimellom, men mye låt for likt. Ofte de samme akkordene, og det samme lydbildet.

Aldri dårlig, men heller ikke genialt. En sterk treer, om jeg skal være streng, og det skal jeg.

Søndag kveld var det i motsetning til på plate, full gass så å si på hver låt i arrangementene. Stadionrock ala Bruce Springsteen som skulle sprenge Sentrum Scene til himmels, mens jeg dessverre var på vei inn i andre tanker.

Manglende dynamikk

Der The War On Drugs kan, hvis de vil, gi meg som lytter anledning til å hvile litt i sangene, i de deler av arrangementene hvor det gis litt pusterom, var låtene oppskalert i samme, store arrangement på denne konserten. Et samspilt band uten særlig dynamikk.

For mitt vedkommende var det sanger som «Pain», «Red Eyes», «Living Proof» og «Under The Pressure» som skilte seg mer ut. Ut fra folk i salen å bedømme, vil jeg tro flertallet var mer fornøyd enn meg, men sånn er det av og til. Det beste med denne kvelden var å komme seg litt ut og ha en god prat med min sidemann.

The War On Drugs derimot er best på anlegget hjemme.

martin.aasen.wright@gmail.com

Dette spilte The War On Drugs på søndagen:

 1. Old Skin
 2. Change
 3. Pain
 4. An Ocean in Between the Waves
 5. I Don’t Wanna Wait
 6. Victim
 7. Strangest Thing
 8. Red Eyes
 9. Living Proof
 10. Harmonia’s Dream
 11. Come to the City
 12. I Don’t Live Here Anymore
 13. Under the Pressure
 14. In Reverse

Ekstra:

 1. Occasional Rain
 2. Slow Ghost
 3. Eyes to the Wind

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *