KONSERTANMELDELSE: Gnistrende AURORA på Sentrum Scene

aurora-sentrum scene-2024
UNIK: AURORA er en unik artist. Konserten på Sentrum Scene siste fredag før påske var en sann maktdemonstrasjon. FOTO: Martin Aasen Wright

Dette var en eneste stor maktdemonstrasjon.

AURORA er så til de grader profesjonell og dyktig sceneartist, og med en fantastisk god sangstemme støttet av et bunnsolid band, at en konsert sjelden blir særlig bedre. AURORA er seg selv lik; litt vimsete og sjarmerende (og tidvis frivillig/ufrivillig morsom) når hun snakker mellom sangene, og en artist i øverste verdensklasse når hun synger.

Denne fredagskvelden på Sentrum Scene var en av de beste konsertene. Repertoarmessig ikke helt ulik konserten samme sted høsten 2022, men gjennomført med enda større presisjon og kontroll.

Årets konsert var en maktdemonstrasjon.

Ingen musikalske dødpunkter

Dette var tredje gang på fem år jeg så og hørte AURORA. I min bok var fredagens konsert minst like god som den i 2019. Den gang turnerte hun «Infections Of A Different Kind, Step 1» og «A Different Kind Of Human, Step 2», og hadde således slik jeg oppfatter det mye å bevise. Plateselskapet ønsket seg helst en plate nummer to som var mer i stil med debuten «All My Demons Greeting Me As A Friend», men det ville ikke hun. Jeg kan anbefale NRK-dokumentaren «En gang AURORA».

I 2022 var hun absolutt god, men nå var hun en del hakk høyere opp.

Sangene spant over hele katalogen, med en hovedtyngde på albumet «The Gods We Can Touch», samt den nye singelen «Some Type Of Skin». Musikalsk sett ingen dødpunkter. Eneste min konsertkamerat og jeg har som innvending er at mellomsnakket noen ganger strakk ut for lenge, og at stemningen dermed falt litt. Men den tok seg lynraskt opp igjen med en gang hun og bandet dro i gang neste sang.

Unik publikumskontakt

Et høydepunkt som bekrefter AURORAs storhet var da en publikummer besvimte under «Exist For Love». Hun stanset musikken, og begynte å avlede oss med prating. Dobbeltsjekket at vi hadde det bra, og at det naturligvis gikk bra med nevnte publikummer. Så snart vedkommende var tatt hånd om, begynte hun å synge. Presist på riktig sted i sangen, riktig tone, stemmestyrke. Som om det bare var lekende lett. Jubelen stod i taket.

Dette var omtrent midtveis i konserten og kvelden hadde allerede vært en stor fornøyelse, men herfra og ut var det magisk. Det kokte helt vilt under «Cure For Me», og ABBA-allsangen under «Giving In To The Love» med tilhørende samstemt armveiving, fikk meg til å føle meg minst ti år yngre.

Oppe på galleriet satt foreldrene hennes. Det må ha vært spesielt å se datteren sin slik, med tilreisende fans fra hele verden og gnistrende stemning fra start til slutt. Gjennom konserten snakket AURORA vekselsvis norsk, engelsk, japansk og spansk. Alle fans ble sett og tatt vare på.

Fantastisk kveld! Takk, Aurora!

Spillelisten:

 1. The River
 2. Your Blood
 3. Heathens
 4. Blood In The Wine
 5. Exhale Inhale
 6. Runaway
 7. Churchyard
 8. All Is Soft Inside
 9. The Conflict Of The Mind
 10. Exist For Love
 11. Through The Eyes Of A Child
 12. The Seed
 13. Running With The Wolves
 14. Cure For Me

Ekstra:

 1. Some Type Of Skin
 2. Giving In To The Love

Låter og album:

 • All My Demons Greeting Me As A Friend (2016): 6, 11, 13.
 • Infections Of A Different Kind, Step 1 (2018): 7, 8.
 • A Different Kind Of Human, Step 2 (2019): 1, 12.
 • The Gods We Can Touch (2022): 4, 5, 10, 14, 16.
 • Nye låter på strømming (2023/2024): 2, 9, 15.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *