Karpe Diem – Kors på halsen, Ti kniver i hjertet, Mor og Far i døden, Hvalstrandfestivalen 2013, Asker

Dato: 31. august 2013

Sted: Hvalstrand Bad

Alt stemmer med Karpe Diem på Hvalstrand.

Konserten åpner sterkt, fortsetter sterkt og avslutter sterkt. Topp stemning hos publikum.

Det er 13 år siden Karpe Diem spilte på Club 3 i Asker. I fjor ble det Spellemannspris for albumet «Kors på halsen, Ti kniver i hjertet, Mor og Far i døden». Rapduoen fra Oslo, bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, spilte først under Strandfesten på lørdag, og vendte tilbake til scenen igjen i 23-tiden.

Dette var den sjette konserten denne helgen. De fem første kalte Magdi for vorspiel.

Karpe Diem går fra «Skåler med blod», via «Jens» og «Her», til «Spis din syvende sans», «Toyota’n til Magdi» og «Tusen tegninger».

Musikalsk er det en spennvidde fra fengende popmelodier i «Påfugl» til old school-rap i «Krølla 50-lapp Y’all».

«Ett ord sier mer enn tusen tegninger», synger duoen i «Tusen tegninger». Budskapet er like tydelig og meningsfullt som showet er velregissert. Lyssetting fremhever dynamikken i musikken. Bandet bestående av en gitarist, en bassist, en keyboardist, en trommis og en dj, spiller stilsikkert hele konserten. At Karpe Diem bruker liveband, gir musikken et mer organisk preg.

Publikumsfrieriet skaper bare mer stemning blant publikum, som følger opp under nesten hver låt. En jente dras opp på scenen under «Spis din syvende sans», Magdi og Chirag konkurrerer med hverandre om å få publikum til å synge mest med under «Toyota’n til Magdi».

Karpe Diem appellerer til flere aldersgrupper – og det er ikke uten grunn. Konserten har ingen dødpunkter. Alt stemmer. Regien, melodiene, budskapet. Og stemningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *