Jennie Abrahamson etter Peter Gabriel

LOVENDE: Jennie Abrahamson. SKJERMDUMP: YouTube

Etter å ha hørt Jennie Abrahamson synge duett med Peter Gabriel i Berlin, virker det på ingen måte tilfeldig at han ville ha med seg henne i høstens turnéband.

– Storesøsteren min, som er ni år eldre enn meg, spilte bare Peter Gabriel, Eurythmics, U2 og Kate Bush. Musikk som var stor og dramatisk og litt pretensiøs, der hver innsats får ta stor plass. Da hun flyttet, fortsatte hun å sende meg kassetter med det hun mente var god musikk. Derfor faller jeg fremdeles for musikk som har den kvaliteten som fantes da jeg var barn, sa Jennie Abrahamson i et intervju med NTB i 2011, før en konsert på Mono i Oslo.

Sammen med Linnea Olsson var Jennie Abrahamson med  i bandet til Peter Gabriel under hans Back To Front-turné høsten 2013. De to svenske damene varmet først Berlin-publikummet opp med fire låter, før de skiftet antrekk og koret for Peter Gabriel. Jennie Abrahamson sang også en vakker duett med sjefen selv under Don’t Give Up, en duett som opprinnelig var med Kate Bush. Abrahamson og Olsson var også med på fjorårets runde i USA og Canada.

Lekne rytmer og lyder

Og tenk deg et møte mellom nettopp Kate Bush (sjekk særlig ut sangen Late Night Show fra 2009) og Laurie Anderson (som Peter Gabriel også har jobbet med, på albumet So), i et mer popete uttrykk enn Bush og Anderson hadde på 1970- og 80-tallet, så nærmer du deg Jennie Abrahamson. Ha også amerikanske St. Vincent (som har spilt inn plate og turnert med David Byrne) i tankene. Jennie Abrahamson er riktignok ikke like eksentrisk i uttrykket.

Både Jennie Abrahamson og Linnea Olsson har bakgrunn fra Ane Bruns band. Ane Brun har tidligere turnert med Peter Gabriel.

Musikken drives frem av lekne rytmer og lyder som flyter rundt Jennie Abrahamsons distinkte vokal. Musikken er fengende melodiøs, og akkurat såpass avantgardistisk at det er spennende uten at for mange lyttere faller av underveis. Lydbildet hennes kan også gi assosiasjoner til TV-serien Twin Peaks‘ filmmusikk.

Lydbildet er variert.

Indisk og elektronisk krydder

I She Don’t Lie fra albumet The Sound Of Your Beating Heart (2011) høres en dynamisk synthbass (minner veldig om en ARP-synthesizer). Inspirasjonen er lett indisk på balladen Sister Theresa fra skiva While The Sun’s Still Up And The Sky Is Bright (2009). W 4th St/6th Av skiller seg ut fra de elektroniske låtene med kassegitar og ekte strykere, ingen synthesizere. På Abrahamsons nyeste singel Phoenix er lydbildet en tanke mørkere enn tidligere, og de lange linjene krydres av elektroniske effekter.

Musikken til Jennie Abrahamson er verdt å sjekke ut.

Diskografi:

  • Lights (2007)
  • While The Sun’s Still Up And The Sky Is Bright (2009)
  • The Sound Of Your Beating Heart (2011)

Nyeste singel: Phoenix (2013).

martin.aasen.wright@gmail.com

Jennie Abrahamson – Hard To Come By:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *