Halvdan Sivertsen – Sommerturné 2008, Kontraskjæret, Oslo

Dato: 23. juni 2008
Sted: Kontraskjæret, Oslo

Halvdan Sivertsen hadde det ærefulle oppdrag å varme opp for Kim Larsen. Ingen dum idé. Men hvorfor satt publikum 50 meter fra scenen?

Til høsten kommer Halvdan Sivertsens nye plate Mellom oss, som følger opp den sterke Tvil, håp og kjærlighet (2001). Dette så jeg frem til. Jeg har vært på to konserter med Sivertsen før, i tillegg til én i duett med Øystein Sunde.

Musikalsk var det som forventet; Sivertsen blandet nye, kommende låter med kjente, gamle. Mellomsnakk foran noen av sangene. Som oftest treffsikker og morsom. Men noe synd å høre at enkelte historier er de samme som da han spilte med Gitarkameratene 1988-1994. Riktignok preget det ikke konserten. Lillebjørn Nilsen tar kaka på det feltet.

Det som var et problem med konserten og da mener jeg problem: vel 50 meter fra scenen er første rad med benker, stoler og runde bord. Greit nok at en større andel av Halvdan Sivertsens tilhengerskare er i alderen 50+, men da kunne benkene i det minste være helt opp mot scenen. De kunne ryddes vekk i pausen mellom Sivertsens og Larsens forestilling. For Sivertsen ble stående alene på scenen, sammen med bandet, selvfølgelig, men langt fra lytterne.

Mot slutten kom tre kanon fulle 50-årige damer ranglende mot scenen for å danse. Eller forsøke å danse. Og ta bilde av helten Halvdan. Han har selvironi så han stanset like gjerne opp spillingen og smilte til kamera. Da lo vi litt.

Takk for innsatsen, Halvdan Sivertsen. Men neste gang ser jeg deg på et helt annet sted.

Øystein Sunde & Halvdan Sivertsen – Ja takk, begge deler!, 1998, Dizzie Showteater, Oslo

Halvdan Sivertsen & Trondheim symfoniorkester – 30-årsjubileumsturné 2001, Oslo Konserthus

Halvdan Sivertsen – Tvil, håp og kjærlighet 2002, Scene West, Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *