Halvdan Sivertsen & Trondheim symfoniorkester – 30-årsjubileumsturné 2001, Oslo Konserthus

Dato: 14. mai 2001
Sted: Oslo Konserthus

Jeg ble oppmerksom på Halvdan Sivertsen gjennom Labbetuss og noen år senere Gitarkameratene. Konserthuset er en elendig scene, men konserten var kjempebra!

Med Trondheim symfoniorkester dro Sivertsen på en jubileumsturné etter 30 år som viseartist (han debuterte som oppvarmer for Cornelis Vreeswijk i 1971). Alene er han ikke like morsom som sammen med Sunde eller Gitarkameratene. Han er mye mer en musiker. Men allikevel klarte han å få publikum til å le ofte og lenge.

Det ble spilt en del nye sanger som senere skulle komme ut på CD-en Tvil håp og kjærlighet.

Hans musikk er melodiøs og vakker, og den egner seg absolutt i sceneformat. Med Sivertsens unike scenesjarm og spontanitet kunne ikke dette bli annet enn en minnesverdig kveld.

Eneste skuffelse var at han ikke spilte Sommerfuggel i vinterland.

Midt i showet (under Nysalta uer) stanset han orkesteret, fordi to publikummere gikk ut. De skulle bare på do, men det visste ikke Sivertsen. Her kom den spontane Sivertsen fram. Meget artig. Mot slutten kom en lang og uvanlig versjon av Ti tusen tommeltotta, som var både musikalsk og morsom på en gang. Versjonen var ikke helt ulik den som er utgitt på Helt Halvdan.

Alt i alt en meget musikalsk og underholdende konsert.

Øystein Sunde & Halvdan Sivertsen – Ja takk, begge deler!, 1998, Dizzie Showteater, Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *