Eric Clapton «The Corona Sessions»

GITARHELT: Eric Clapton. FOTO: Wikipedia

En Eric Clapton-kveld med gode venner. Tre YouTube-klipp hver, her er mine.

Fire voksne menn. Mange konserter opplevd. Tre lister.

Slik begynte kvelden. Vanligvis møtes vi i samme rom, og det har vi gjort i mange år. Eric Clapton er en fellesnevner, men også andre artister favner oss sammen, som The Beatles, Kim Larsen og Paul Simon.

Den viktigste fellesnevneren er likevel musikken. Til felles låter og quiz. Det sistnevnte er som oftest en mer krevende øvelse.

Tre ganger Eric

Først ut på min liste er George Harrisons «While My Guitar Gently Weeps», fremført i 1987 på Wembley Arena sammen med blant andre Eric Clapton, Phil Collins, Ringo Starr, Jeff Lynne og Elton John. Eric og George ble kjent på midten av 1960-tallet mens Eric spilte i Cream og George i The Beatles. George spurte om Eric kunne spille gitar på denne sangen som ble utgitt på «The White Album» (1968).

Neste er «Double Trouble» fra 2008 sammen med Steve Winwood, som Clapton spilte sammen med i bandet Blind Faith, og som viser Claptons forståelse for blues og som er et godt eksempel på hans status som gitarist.

Tredje låt er en bossanova fra 2001, «Reptile», og som i mine ører er en utypisk Eric Clapton. Jeg oppfatter han som en bluestolker og gitarhelt. Mens her er han mye mer en musiker som forstår sjangeren og ikke har en fremtredende rolle, kun elegant og stilsikkert fremført, med et fantastisk bra band. Helt i stil med Chico Buarque og Joao Gilberto som satte standarden for bossanova i Brasil på 1960-tallet. Clapton ruller som Chico og Joao her.

Nyte øyeblikkene

Musikk skal nytes uten forstyrrelser. Musikk skal nytes på samme måte som man leser en bok. Musikk er viktig.

En nerdekveld som denne er viktig. «Nerdekveld» fordi vi som deltok har satt en viss standard til engasjement og kunnskap, men mer generelt, du får ikke like mye med deg av en plate eller en konsert om du ikke lytter, om du heller velger å prate istedenfor å være i musikken.

Derfor er det deilig å kunne nyte en hel kveld med konsertklipp på YouTube og (vanskelige) quizspørsmål på direktesendt video via Teams når vi ikke kan sitte sammen i samme stue.

martin.aasen.wright@gmail.com

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *