«Elton John er ikke bare for dem over 40»

ELTON JOHN: Jeg var på en konsert for snart 20 år siden som var for nær sagt alle aldersgrupper. FOTO: Martin Aasen Wright

For 20 år siden mente jeg det var et poeng at ikke bare de gamle hørte på gammel popmusikk. Nå er jeg «gammel» selv.

Nå som musikkbloggen er vårrengjort, har undertegnede lest noen av de første konsertanmeldelsene. Det var interessant, må jeg innrømme.

Oppgradering

Martins musikkblogg inneholder samtlige av mine konsertopplevelser siden 1992, samt litt «musikkjournalistikk fra kjøkkenbenken», men ble ikke publisert før i 2013. Den gang hadde jeg altså sittet med synspunktene mine for meg selv i mer enn 20 år. Det måtte et par musikkinteresserte venner til som antydet at «du vil ikke ha lesere, da?». Alle mine konsertomtaler var skrevet ut i word og lagt mellom to permer sammen med konsertbillettene, og stod trygt bevart i bokhylla.

Jeg kjente litt på presset om å bli lest, og lanserte «Martins musikkblogg» noe forsiktig for åtte år siden. Den siste tiden har jeg gitt bloggen en teknisk og kosmetisk oppgradering, og det slo meg ikke bare at jeg har brukt noen timer på musikk i løpet av livet, men at synspunktene har endret seg en del disse årene med skriving og synsing.

Gamle helter

I 2002 var jeg på Elton John-konsert. For øvrig en knallbra konsert, og en av mange konsertbesøk i et form for «rock på gamlehjem», det vil si store artister fra 1960- og 70-tallet som David Bowie, Paul McCartney, Eric Clapton og Roger Waters.

På 1990- og 2000-tallet var jeg redd for at jeg hørte en av mine helter for siste gang, det gjaldt å skynde seg. Billettene var dyre, men garantert verdt det, mente jeg da og mener jeg nå. I 1993 trodde jeg at jeg så Paul McCartney på sin siste turné (yeah, right), og i 2002 mente jeg at Elton John ikke bare var for 40-åringer.

Ja, det skrev jeg i min konsertbok, nå blogg. I dag er jeg i midten av 40-årene selv, og flere av de gamle heltene (om de fortsatt lever) har turnert regelmessig helt frem til koronapandemien satte en stopper for konserter og turneer.

Konsertarkiv

Om du lurer på om vi var på samme konsert en gang, ta gjerne en titt i arkivet. I forbindelse med oppgraderingen ble konsertomtaler fra 1992 og frem til bloggens første lansering i 2013 kategorisert etter dato. Det betyr at disse innleggene for oversiktens skyld ble gitt en publiseringsdato dagen etter konserten. De aller fleste notater og omtaler ble skrevet ned de første dagene etter konserten.

Imens er det bare å se frem til nye konserter etter hvert som koronaen slipper taket.

martin.aasen.wright@gmail.com

Hvordan var så denne Elton John-konserten? 

Elton John – Songs From The Westcoast Tour 2002, Oslo Spektrum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *