The Sounds – Dying To Say This To You Live 2006, Arvikafestivalen, Arvika

Dato: 14. juli 2006

Sted: Arvikafestivalen, Arvika, Sverige

Karisma, god stemning og sterke låter – The Sounds var i støtet under Arvikafestivalen.

Det svenske bandet The Sounds fra Helsingborg har turnert i mange år og har to album på samvittigheten, senest Dying To Say This To You. Bandet har oppnådd stor suksess både i Sverige og i enkelte andre land med sin fengende blanding av punk, pop og elektronika.

På scenen er vokalist og frontfigur Maja Ivarsson et møte mellom Deborah Harry (Blondie) og Nina Persson (The Cardigans) – det tøffe uttrykket til Harry og det karismatiske til Persson. Publikum hang med fra første stund som kunne tekstene, klappet med og danset.

Ivarsson vet å sjarmere sitt engasjerte publikum. Hun flørtet åpenlyst med gutta lengst frem. Midtveis i konserten gikk hun ned fra scenen rett foran publikum. Det ble allsang under Living In America og Painted By Numbers. Hun nådde ikke helt opp på de høyeste tonene under Hope You’re Happy Now, men det var lite å utsette på innlevelsen. Hun introduserte låten slik: «I hope you fucking hate me now, bitch!», og gikk senere i sangen ned på kne foran gitarist Felix Rodriguez og danset mot gitaren. Publikum applauderte med stormende jubel.

Musikalsk var konserten meget god, med gode låter, bra lyd, flott samspill og mye trøkk. Kontakten med publikum håndterte Ivarsson for det meste på egenhånd, mens de fire gutta konsentrerte seg mer om å spille. The Sounds har punkens energi og gi faen-holdning, men istedenfor å kopiere tidligere punkere gir de rom for nynnbare melodier og allsang-refrenger. Elektronika-elementene fungerte mest subtilt til å fylle ut i rytmebildet. Et hovedelement i det musikalske uttrykket kan det ikke karakteriseres som, men keyboardist Jesper Anderberg var en energisk musiker på scenen. Det er litt uvanlig for keyboardister.

The Sounds var i god form fredag ettermiddag i Arvika – gode låter og god stemning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *