Røyksopp og The Very Best – Festningen 2010, Akerhus festning, Oslo

Dato: 28. august 2010

Sted: Akershus festning, Oslo

Jean-Michel Jarre var hovedattraksjonen på den nye elektronikafestivalen ved Akershus festning. Bortsett fra Jarre er det bare Røyksopp som er verdt å nevne.

Røyksopp ga en gjennomført og god konsert, til tross for noen tekniske problemer underveis. Duoen åpnet med Eple. Robyn, Anneli Drecker og The Knife-vokalisten var gjesteartister. Røyksopp var med sine mange hits et riktig oppvarmingsband for Jarre. Det er lett å høre at Røyksopp er inspirert av Jarre. Det trekker Bernt Erik Pedersen i Dagsavisen ned, jeg trekker det opp. Sett med mine øyne tror jeg Røyksopp var beæret over å varme opp for sin store inspirasjonskilde, mens rocke-Bernt tviholder på tregrepsrocken sin (som skal være så forbanna ærlig), og innser ikke hvor stor Jarre er for utviklingen av elektronisk musikk.

The Very Best skal ha for sin akrobatikk og lettkledde damer på scenen. Musikalsk var det, ja, helt jævlig. Forsvarets stabsorkester spilte et filmstykke, selvkomponert sådan, men dette var bare pompøst og kopi av kopi av kopi. Glem det. Bandene før dette fikk jeg ikke med meg.

Jeg hilste heller på Francis Rimbert (Jarres «partner in crime», red.anm.).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *