Roger Waters – The Dark Side Of The Moon Tour, Norwegian Wood 2006, Oslo

Dato: 14. juni 2006

Sted: Norwegian Wood, Frognerparken

En særdeles engasjert Roger Waters fremførte Pink Floyd-klassikere med full overbevisning og innlevelse på Norwegian Wood.

Hva som er å foretrekke av Roger Waters som fremfører sine egne Pink Floyd-sanger som soloartist eller et semi-Pink Floyd med David Gilmour i spissen er muligens en smaksak, men Waters var absolutt i slaget på konserten som ble utsolgt på 18 minutter.

Det kunne observeres alt i fra 12 år gamle gutter med AC/DC-trøye til 60-åringer med tårer i øyekroken og et stort smil om munnen. Waters og hans dyktige band fremførte overbevisende og forrykende versjoner av de tidløse Pink Floyd-låtene.

In The Flesh og Mother fra The Wall åpnet konserten som ble preget av allsang og god stemning. Senere i første akt fremførte Waters sterke versjoner av Have A Cigar og Perfect Sense. Andre akt ble viet mesterverket Dark Side Of The Moon i sin helhet. Waters oppnådde kontakt med publikum tidlig, til tross for at han ikke snakket så mye mellom låtene. Han pekte på oss, smilte og fikk blikkontakt med flere i parken.

Det var mange høydepunkter i løpet av den nesten 3 timer lange konserten. Lyden generelt var upåklagelig, og surroundlyden under blant annet Sheep og Money var meget effektfullt. Det var berusende å høre flere tusen mennesker synge: «Remember when you were young / you shone like the sun / shine on your crazy diamond».

De politiske videosekvensene med klipp fra Falklandskrigen i 1982 under The Final Cut-sangene var utfyllende. Stemningen både på scene og blant publikum under Sheep var elektrisk. Carol Kenyon, en av tre kordamer, var tydelig nervøs før sin tolkning av The Great Gig In The Sky, men mottok enorm applaus avslutningsvis. Dave Kilminster leverte en rekke flotte gitarsoloer, spesielt på Money. Han prøvde ikke å kopiere David Gilmour, men ga rom for egne tolkninger.

Eneste innvending jeg har på fremførelsen var at Waters lot tre andre i bandet veksle på å synge Gilmours partier litt for ofte. Han kunne godt ha sunget mer selv. Motivet for å arrangere musikken på denne måten kan muligens være å legge seg tettest mulig opp mot originalversjonene, men uansett gir en solokonsert med Roger Waters i slaget en bedre magefølelse enn et semi-Pink Floyd. David Gilmour er en dyktig sanger og gitarist, men når opphavsmannen ikke er med blir det noe merkelig.

Under første ekstranummer hylte 8000 mennesker «we don’t need no thought control». Stort bedre enn dette blir det ikke. Særdeles overbevisende fra Roger Waters.

Band:

Roger Waters: vokal, bass, akustisk gitar

Andy Fairweather-Low: elektrisk og akustisk gitar, bass

Snowy White: elektrisk gitar

Dave Kilminster: elektrisk gitar, vokal

Graham Broad: trommer

Jon Carin: synthesizer, keyboards, gitar, vokal

Harry Waters: hammondorgel

Ian Ritchie: saksofoner, bass

Katie Kissoon, P.P. Arnold og Carol Kenyon: kor

Spilleliste:

Del 1:

In The Flesh / Mother / Set The Controls For The Heart Of The Sun / Shine On Your Crazy Diamond / Have A Cigar / Wish You Were Here / Gunner’s Dream / Southampton Dock / Fletcher Memorial Home / Perfect Sense / Leaving Beirut / Sheep

Del 2:

Hele Dark Side Of The Moon-albumet

Ekstra:

Happiest Days Of Our Lives / Another Brick In The Wall (part 2) / Vera / Bring The Boys Back Home / Comfortably Numb

Pink Floyd – The Division Bell Tour, Valle Hovin 1994, Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *