Paul McCartney vil samarbeide med Thom Yorke

SAMARBEID: Paul McCartney og Thom Yorke? SKJERMDUMP: YouTube

I et intervju med det engelske musikkbladet NME forteller Beatles-legenden at han er åpen for et samarbeid med Radiohead-frontfigur Thom Yorke. Men McCartney er redd for at Yorke ikke er interessert.

– Datteren min Stella er veldig interessert. Hun sier hele tiden til meg: «Ring Thom, gå i studio og se hva dere kan få ut av det».

– Jeg er litt paranoid bare ved tanken på å ringe og si: «Hei, Thom, det er Paul. Hva gjør du? Vil du skrive musikk med meg?». I tilfelle han svarer: «Eh, jeg er opptatt».

14. oktober kommer Paul McCartney med albumet New, som er produsert av blant andre Mark Ronson. McCartney sier i intervjuet med NME at han er åpen for å samarbeide med Thom Yorke og Damon Albarn. I 2005 brukte Paul McCartney Radiohead-produsent Nigel Godrich på albumet Chaos And Creation In The Backyard.

Paul McCartney røper også at han også er interessert i å jobbe med Bob Dylan.

Det moderne Beatles

Onsdag 2. oktober la Rolling Stone Magazine ut en liste over de 100 beste platene siden 2000. Kid A ble rangert øverst, og det på 13-årsdagen for 2000-tallets «merkeligste album», tre år etter OK Computer, som ble den engelske gruppens store, internasjonale gjennombrudd.

Radiohead ble sett på som den moderne rockens svar på The Beatles. Og med OK Computer hadde Radiohead definitivt vist at de gikk sin egen vei, skriver Rolling Stone Magazine.

I 2000 sa Thom Yorke til Rolling Stone Magazine:

– Musikk er en forpliktelse hele livet. Hvis det er det som er meningen med rock, bra!

martin.aasen.wright@gmail.com

Hør en akustisk jam-versjon av Paul McCartneys New:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *