Matinékonserter 9. mars 2008 – Henie-Onstad Kunstsenter

Dato: 9. mars 2008

Sted: Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden

Jeg intervjuet Lars Mørch Finborud i forbindelse med eksamensoppgaven i kulturjournalistikk, og derfor ble jeg spurt om jeg ville høre konsertene ved Henie-Onstad Kunstsenter 9. mars.

Det var tre konserter, én klassisk konsert, én jazzkonsert og én blueskonsert. Jazzkonserten var utvilsomt best.

Først ut var Bendik Finnerud (flygel), Ingrid Mehus (fiolin) og Iselin Gjeldstad (cello) som fremførte Sergei Rachmanioffs Preludium Op. 2 Nr. 1 & Trio élégiaque i g-dur. Bendik Finnerud har i flere år studert ved den høyt anerkjente tsjekkiske pianisten Jiří Hlinka, som blant annet har hatt Leif Ove Andsnes som student. Trioen Finnerud/Mehus/Gjeldstad spilte Rachmanioffs stykke for første gang, og det var flott. Jeg er dessverre ingen kjenner av klassisk musikk ennå.

Jazzkonserten med Espen Eriksen Trio var helt fantastisk. Akkurat slik jazz jeg liker. Espen Eriksen skriver all musikken selv, og hans innlevelse i pianospillingen merkes tydelig. Lars Tormod Jenset (kontrabass) og Andreas Bye (trommer) bidro i aller høyeste grad med sitt preg på musikken – den var i alle 50 minuttene melodisk, progressiv, eksperimentell, leken og vakker. Jeg fikk vite fra Finborud at trioen har signert platekontrakt, og jeg venter spent på debutplaten. Jeg gynget med musikken hele tiden.

Blueskonserten med Jens Carelius var kjedelig. Han var alene på den akustiske gitaren. Hans musikk hadde røtter i 1950- og 60-talls britisk folk og blues, men problemet hans var at hver melodi hørtes ut som den forrige. Folk forlot konserten før han var ferdig, og det hadde jeg også lyst til, men jeg ville være høflig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *