Lou Reed – European Tour 2006, Norwegian Wood, Oslo

Dato: 17. juni 2006

Sted: Norwegian Wood, Frognerparken

Lou Reed ga en dårlig og kjedelig konsert på Norwegian Wood.

Mannen som har blant annet Walk On The Wild Side, Sweet Jane og I’m Waiting For The Man på samvittigheten, kom inn på scenen og innledet konserten med tre sanger fra Magic & Loss-albumet, først ut Dorita. Jeg hadde forventninger til konserten, spesielt med tanke på åpningen. «Nå tuller han med oss», tenkte jeg, der han hadde steinansikt, iskald som f og skapte monotone lyder på el-gitaren.

Dessverre tok jeg grundig feil. Konserten løsnet aldri.

Det var riktignok antydninger til smil og spilleglede under Ecstasy og Dirty Boulevard, men det ble med bare nesten. Han snakket knapt med publikum, virket uinspirert og lei. Jeg fikk inntrykk av at han ga blaffen og ville bli ferdig fortest mulig. Det er noe galt når folk går hjem før konserten er nådd halvveis.

Bandet bestående av 5 musikere spilte stødig, men det var ingen gnist. Jeg fikk aldri følelsen av at det tok av. Selv ikke på Velvet Underground-låtene I’m Waiting For The Man og White Light/White Heat var det noe driv. Det er jo akkurat det suggerende drivet som gjør sangene spesielle, men denne kvelden fremstod de bare som slappe og kjedelige.

På festival vil folk ha det moro og synge litt. Når Lou Reed velger sanger hovedsakelig fra nyere album så må han i det minste virke engasjert, hvilket hans kollega David Bowie mestrer elegant. Det var kun kjernefansen rett foran scenen som klappet og hoiet. Resten av publikummet så tomt ut i lufta. Det var synlig at mange kjedet seg. Jeg kunne overhøre enkelte som sammenliknet Reed med andre artister. Selv ikke noen ekstranumre ble vi servert. Etter Set The Twilight Reeling og soullåten Keep Me Hanging On sa han takk for seg. Et par hits avslutningsvis kunne vi ha fått selv om det kanskje ikke hadde reddet konserten fra å bli en langdryg affære.

Det er noen stilskapere fra 1960-tallet som fortsatt er verdt å få med seg «live». Lou Reed er ikke blant dem. Dette var langt i fra en perfekt dag.

Spilleliste:

Dorita / What’s Good / Sword Of Damocles / Ecstasy / Dirty Boulevard / Tell It To Your Heart / I’m Waiting For The Man / White Light/White Heat / Who Am I? / Coney Island Baby / Set The Twilight Reeling / Keep Me Hanging On (coverlåt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *