KONSERTANMELDELSE: Knallåpning av Trond Svendsen & Tuxedo på ny americana-festival

BLINKSKUDD: Trond Svendsen & Tuxedo ga en svært god konsert under den nye americana-festivalen Interstate 19 fredag kveld på Pokalen i Oslo. FOTO: Ketil Hauglund

Trond Svendsen & Tuxedo er et svært godt samspilt band med sterke låter. Bandet fra Hamar åpnet den nye americana-festivalen på i Oslo.

Man trenger ikke å være spesielt opptatt av americana for å like dette, hverken Trond Svendsen & Tuxedo eller festivalen Interstate 19. Konserten på Pokalen i Vulkan-området på Grünerløkka i Oslo med Trond Svendsen og hans band Tuxedo satt som et skudd fra første låt og hele veien igjennom. Og festivalen for øvrig den første kvelden imponerte på alle måter. Denne anmeldelsen handler om det Hamar-baserte bandet Trond Svendsen & Tuxedo.

Engasjerende lavmælt

Undertegnede skal være ærlig på at americana ikke nødvendigvis er den sjangeren som er viet mest spilletid, men god musikk kjenner man igjen uansett sjanger, og en god konsert treffer blink etter de samme kriteriene. Slik var det også med Trond Svendsen & Tuxedo. Blinkskudd.

Sjefen sjøl, Trond Svendsen er til vanlig krimjournalist i Hamar Arbeiderblad, og hadde lenge hatt en drøm om å starte band. Heldigvis ble drømmen til virkelighet. Bandets foreløpige eneste skive, «Palomino Hotel» (2017) som var grunnlaget for kveldens konsert, inneholder sterke sanger med fengende melodier og gode tekster.

Trond Svendsen er unektelig hedmarking med sin lune fremtoning, og innledningsreplikken om at det er en fordel å spille tidlig på kvelden slik at bandet kunne drikke mer øl etterpå, er akkurat så uanstrengt tørrvittig som det skal være.

Vi hører det igjen i musikken. På scenen er låtene engasjerende lavmælte. Arrangementene er neddempet og stramt, bandet svært samspilt. Interessen hos publikum er nærmest elektrisk. Trond Svendsen har en sterk sangstemme som kler sangene godt.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *