KONSERTANMELDELSE: Ensformig Nels Cline

JAZZGITAR: Nels Cline (t.h.) er mest kjent for og mest interessant med sin frenetiske lydkollager på gitar i bandet Wilco. I jazzformat er Cline flott å høre på, men ensformig i lengden. FOTO: Martin Aasen Wright

Gitaristen i Wilco, Nels Cline har spilt jazz siden 1980-tallet. Nels Cline er best i Wilco.

I anledning albumet «Currents, Constellations» holdt The Nels Cline 4 konsert på Nasjonal Jazzscene (Victoria) sist lørdag. Dyktige musikere og flott samspill, men ikke nok til å holde min entusiasme oppe i nærmere to timer. Clines rolle i Wilco er helt avgjørende fordi hans frenetiske lydkollager på elgitar er et klart motstykke til Jeff Tweedys melodiske og melankolske teft som låtskriver.

The Nels Cline 4 er en fortsettelse av samarbeidet med en annen amerikansk jazzgitarist, Julian Lage. Duoen har jobbet sammen siden 2014, da de ga ut skiva «Room». I tillegg til de to gitarister, spilte Tom Rainy på trommer og Scott Colley på bass.

Konserten var delt inn i to avdelinger, og med hovedvekten på det nye albumet. Et fullsatt Victoria virket et hakk mer entusiastiske i første halvdel enn i andre, og i mine ører ble musikken litt for lik seg selv utover i konserten. Alltid flott fremført, med rom for detaljer i duettspillet mellom de to gitaristene, men for få overraskelser underveis. Høydepunktet for undertegnede var hyllesten til en den store gitaristen John Abercrombie, «For Each, A Flower», som har vært en inspirasjonskilde for de aller fleste, deriblant Terje Rypdal.

Aldri dårlig denne lørdagskvelden, men vel ensformig.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *