Jean-Michel Jarre – The Oxygene Tour, Oslo Spektrum 1997

Dato: 10. mai 1997
Sted: Oslo Spektrum

Jean-Michel Jarre trenger ingen nærmere introduksjon.

En Jarre-konsert innendørs er naturligvis noe helt annet enn en stor friluftskonsert for over en million mennesker. Det burde alle skjønne, men de fleste journalister her hjemme gjorde dessverre ikke det.

Jarres nye konsept var overraskende bra. Spesielt fordi han fikk vist seg mer som den gode musikeren han faktisk er. Det var også nytt både for Jarre og hans publikum at showet var innendørs og lite. I Oslo Spektrum kunne vi se hvilke tangenter han spilte på! Showet åpnet med Oxygene 7 på laserharp. Bak et hvitt sceneteppe stod Jarre i en gulhvit frakk. Sceneteppet falt ned, og han vinket til et begeistret publikum.

Resten av showet bestod for det meste av låter fra de to Oxygene-platene i tillegg til noen standard-låter.

Dato: 14. juni 1997 (ekstrakonsert)

Sted: Oslo Spektrum

Ekstra-konserten ble kanskje ikke overraskende litt mer rolig og avbalansert. 10.mai virket Jarre rørt og begeistret over at billettene ble utsolgt på 85 minutter.

14. juni var han mer rolig og kontrollert. Men showet i seg selv var like bra som sist. Noen endringer var gjort på rekkefølgen av låtene og på det visuelle, men stort sett var det det samme showet som sist.

Musikere:

Jean-Michel Jarre: Synthesizer, keyboard, laserharp, Theremin, vocodersang.

Francis Rimbert: Synthesizer, keyboard.

Dominique Perrier: Synthesizer, keyboard.

Christophe Papendiek: Bass.

Laurent Faucheux: Perkusjon.

Dominique Mahut: Trommer.

Spilleliste 10. mai:

Oxygene 7, Oxygene 2, Chronologie 6, Equinoxe 7, Magnetic Fields 1, Oxygene 6, Oxygene 10, Oxygene 4, Oxygene 11, Souvenir Of China, Magnetic Fields 2, Oxygene 5, Oxygene 8, Revolutions, Oxygene 12 (ekstra), Equinoxe 4 (ekstra), Oxygene 13 (ekstra)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *