HiOs storband – Oslo Jazzfestival 2007, Saras telt

Dato: 18. august 2007

Sted: Saras telt, Oslo

Som en avslutning i mitt forarbeid med featurereportasjen om Oslo Jazzfestival for studentavisen Oslostudenten hørte jeg på gratiskonserten til HiOs storband i Saras telt.

Storbandet består av en 12-manns blåserrekke (fire saksofoner, fire tromboner og fire trompeter), én gitarist, én bassist, én pianist og én trommis. Medlemmene er enten ansatte eller studenter ved HiO. Enkelte av medlemmene er innleid, deriblant Frøy Aagre. De fleste har bakgrunn fra korps, men også fra jazz- eller rockband. Bandet går gjennom flere epoker under øvelsene hver eneste tirsdag og holder 12-14 konserter i året, halvparten av dem på skolen. De andre konsertene er under både Forskningsdagene i september og Bygdøy allé-dagene, samt enkelte andre oppdrag.

Blant låtene som storbandet spilte var: mambomelodien Building Bridges av afrikansk-kubanske Memo Acevedo fra albumet ved samme navn i 1993; The Way You Look Tonight, som man kan høre i filmen Swing Time fra 1936, en låt skrevet av Jerome Kern (melodi) og Dorothy Fields (tekst), og er framført av blant annet pianisten Fred Astaire, Frank Sinatra og Tony Bennet; Mambo Inn av Mario Bauzá, Edgar Melvin Sampson og Bobby Woodlen, og finnes blant annet på Count Basies album April in Paris fra 1955; og Day In, Day Out av Johnny Mercer og Rube Bloom, og blant annet framført av Ella Fitzgerald, Diana Krall og Frank Sintra.

Saras telt er sannsynligvis det bruneste teltet i hovedstaden og jeg har aldri sett så mange berusede 60-åringer klokken tre på ettermiddagen, men konserten var flott og stemningsfull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *