Wow! David Torn anbefales

Jeg har noen venner som jevnlig sender meg anbefalinger på YouTube. For første gang legger jeg et av tipsene her på bloggen. Er du musikkinteressert, må du sjekke ut David Torn!

De siste årene har jeg kjøpt mange CD-er fra det tyske plateselskapet ECM, som siden 1970-tallet har spesialisert seg på (hovedsaklig) europeisk jazz og eksperimentell musikk. Navn som Arild Andersen, Terje Rypdal og Jan Garbarek er blant de norske, samt Eivind Aarset. Alle unntatt Garbarek har jeg hørt på konsert, Jan Garbarek hører jeg i Bærum Kulturhus i oktober. Det er noe helt særegent med musikken og lyden på ECM-utgivelsene.

David Torn er et nytt navn for meg. Han har riktignok sppilt med blant andre David Bowie på «Heathen» (2002), «Reality» (2003) og «The Next Day» (2013), men det var først i sommer jeg hørte hans musikk. Men så, kom denne meldingen.

Lytt!

Og avslutt det hele med å lese anmeldelsen av albumet «Only Sky».

martin.aasen.wright@gmail.com

David Torn – Only Sky (live at TEDxCaltech, 2013):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *