Bo Kaspers Orkester – Hvalstrandfestivalen 2013, Asker

Dato: 30. august 2013

Sted: Hvalstrand Bad

Bo Kaspers Orkester balanserer mellom det funky, rocka og melankolske. Stort sett fungerer det ganske bra.

Nesten 20 år etter «Hon er så söt» og rundt en million solgte plater, har Bo Kaspers Orkester etablert seg i grenselandet mellom lett jazz, rock og funk.

På Hvalstrandfestivalen steg stemningen jevnt utover konserten. Musikalsk vekslet det mellom kubanske låter, funky blåsere og mer rocka låter.

Vi snakker om dyktige musikere; foruten frontmann Bo Kasper Sundström, Fredrik Dahl, Michael Malmgren, Mats Schubert og Robert Östlund.

Bandet er samspilte, energiske og spillesugne. Slikt smitter.

Det svinger av den kubanske inspirasjonen i «Festen» og «Du och jag». Blåserne får dominere såpass at det definerer sistnevnte sang, resten av bandet fyller ut utover i låten.

Mye blås og energi gir topp stemning, men nyansene blir litt borte i all spillegleden. Plystringen i «Jag är vacker ikväll» er riktignok flott og bryter opp i konsertens musikalske helhet. Stemningen er lett og behagelig i sommerlige «Cirkus».

«Håll dig till den du har» har et funky og rocka driv. Det virker noe stampete, men er nære ved å gli ganske lett. Finalen dras for langt ut i mye blås og trommesolo.

Avslutningsvis kommer en flott «I samme bil».

Denne anmelder savner mer variasjon i lydbildet og i samspillet. Flere av sangene er nære ved å gi oss det. Bo Kaspers & Co vil mye – og lykkes nesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *