Alina Deverceski – Hvalstrandfestivalen 2013, Asker

Dato: 30. august 2013

Sted: Hvalstrand Bad

Alina Deverceski er en kul dame. Og hun lager bra musikk.

Serbisk-svenske Alina Deverceski gjorde suksess på Digilistan og Spotify i 2012 med singelen «Flytta på dej», senere utgitt på albumet «Maraton». I studio fikk hun hjelp av Christoffer Wiberg og Kent-vokalist Jocke Berg.

Deverceski, som har bakgrunn som sanger og dansekoreograf, har skrevet musikken sammen med Wiberg.

Alina Deverceski begynte å spille i jenteband som 19-åring. På Hvalstrand-scenen backes hun opp av tre damer på trommer, synthesizer og elektronisk perkusjon og gitar.

Musikken er et møte mellom mørk elektronisk og energisk rock/pop. Krysningen mellom det kjølige og det varme forsterkes av Deverceskis kraftfulle stemme – krystallklar, drømmende.

Hun fremstår som tøff og kul på scenen. Men mest av alt handler det om musikken.

I løpet av tre kvarter fikk et muntert publikum smakebiter fra fjorårets album. «I kväl skiter jag i allt», «Jag svär» og selvfølgelig «Flytta på dej».

Dette er ikke nødvendigvis lyttemusikk i et mørkt rom, men likevel har musikken interessante elementer mer enn det ordinære. Deverceskis og bandet mestrer å skape en variert dynamikk i et tilsynelatende smalt lydbilde. Men detaljene ligger i Deverceskis stemme og bandets instrumentale oppbygning.

Den oppbyggelige balladen «Krigar precis som du» avslutter konserten. Alina Deverceski annonserte at dette var hennes siste konsert på en stund, etter ett år på turné.

Vi hører gjerne mer fra henne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *