Ron Sexsmith – Time Being Live 2006, Norwegian Wood, Oslo

Dato: 17. juni 2006

Sted: Norwegian Wood, Frognerparken

Viserockeren fra Toronto åpnet lørdagen på Norwegian Wood med sin lavmælte, melodiske og melankolske musikk.

Den canadiske viserockeren Ron Sexsmith er i Norge muligens mest kjent for sin duett med Ane Brun på Song No.6 fra hennes A Temporary Dive, men han platedebuterte i 1995 og deretter gitt ut 6 studioalbum. En varm formiddag den 17. juni gjestet han Norwegian Wood.

Ron Sexsmith åpnet den times lange konserten med All In Good Time fra den siste cd’en Time Being (som undertegnede absolutt kan anbefale). Det ble en hyggelig og fin time med viserockeren som både har Elvis Costello og Paul McCartney i fanklubben. Publikum fikk høre både nye og gamle sanger, alle lavmælte og melodiøse. Sexsmith ble akkompagnert av gitaristen Val McCallum, som trakterte både el-gitar og mandolin.

Det er nesten blitt en vane at Sexsmith åpner en festivaldag. Cirka 300 mennesker var til stede i parken ved konsertstart, men heldigvis var det en jevn tilstrømning av folk under konserten. Sexsmith var heller uformell og tok i mot ønsker fra dem som stod nærmest scenen. Mot slutten av konserten så han på klokken og kommenterte at vi nå heldigvis hadde tid til flere sanger enn planlagt. Publikum fikk dermed høre de fine Strawberry Blonde og Imaginary Friends.

Sangene til Ron Sexsmith egner seg fint til sene sommerkvelder på verandaen. Han har en litt rusten stemme som gir låtene det lille ekstra, men best av alt er hans melodiske teft. På scenen mestrer han å gjenskape den lune stemningen sangene har på plate. Tekstene handler som oftest om vunnet eller tapt kjærlighet, tradisjonelt med andre ord, men Sexsmith’ melankoli har undertoner av optimisme og glede, både lyrisk og melodisk. På konsertens åpningslåt forteller han: «But in these hours of serious doubt / Through the coal black lonely night / something told me, ’it’ll work out’ / something deep inside / was comforting me».

Gode melodier, melankoli med positive undertoner, Ron Sexsmith.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *