Peter Gabriel åpner «So»-turneen i Danmark

JUBILEUM: Peter Gabriel markerer albumet «So» (1986) med ny turné. FOTO: Martin Aasen Wright

27 år etter at Peter Gabriel ga ut albumet So, hans femte etter bruddet med progbandet Genesis, tar han med seg platen på en rundttur i Europa, Back To Front.

Turnéstart er i Herning i Danmark lørdag 28. september. Peter Gabriel er gjenforent med det originale So-bandet fra 1987. 19. oktober står de på scenen i O2 World i Berlin.

Jeg hørte Peter Gabriel første gang i 1992 da jeg så musikkvideoen til Digging In The Dirt (fra platen Us, 1992). Musikkvideoen imponerte meg såpass at jeg løp rett ned i platebutikken og kjøpte CD-en. Dessverre fulgte jeg ikke så godt med på konserter den gang, Secret World-konserten i 1993 i Oslo Spektrum gikk meg hus forbi.

So rendyrker Peter Gabriel sin afrikanske inspirasjon med pop. Tidligere hadde han kommet med sanger som Biko og gitt ut kunstnerisk sterke plater (ikke like kommersielt suksessfulle) med utpreget eksperimentering med instrumenter, arrangementer og teknologi i studio. So ble hans første popalbum for det brede publikum.

Høsten 2012 turnerte Peter Gabriel So i USA og Canada. Om tre uker er jeg i Berlin.

martin.aasen.wright@gmail.com

Sledgehammer fra Aten i 1987:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *