Paul McCartney til Telenor Arena

KOMMER: Paul McCartney. FOTO: paulmccartney.com

The Beatles-legenden markerer at det er 50 år siden skrev han skrev «Yesterday» med en sommerturné. 7. juli spiller han i Telenor Arena.

I går kunne den engelske avisen Daily Telegraph røpe Paul McCartneys turnéplaner for sommeren 2015 i den pågående «Out There». Før Europa har McCartney spilt i Asia. Han holder tre konserter i England i mai, Birmingham, London og Liverpool. Konserten på O2 i London finner sted 50 år etter at han avsluttet komposisjonen «Yesterday».

– Ofte er jeg ikke klar over disse jubileene før noen påpeker de. Folk sier alltid til meg «hei, visste du at det var 30 år siden ditt og 30 år siden datt», å det er umulig for meg å huske alt slikt. Men jeg trenger aldri en unnskyldning for å feire, så det er alltid hyggelig å høre, sier Paul til avisen.

– For meg er det et lykkelig sammentreff at konserten på O2 faller på denne datoen. Det er flott at folk fra hele verden reagerer så fint på denne sangen, det er alt man kan håpe på.

Første norgeskonsert på 11 år

Paul McCartney spilte i Norge sist i 2004 for 23.000 mennesker på Valle Hovin. Han har spilt fem konserter i Norge. Den første gangen var i Njårdhallen i 1972.

Liverpool Echo skriver at Paul kommer til hjembyen. Det er første gang på tre år han spiller i sitt hjemland.

Dette er datoene for Europa:

  • Lørdag 23. mai: The O2, London, England
  • Onsdag 27. mai: Barclaycard Arena, Birmingham, England
  • Torsdag 28 mai: Echo Arena, Liverpool, Storbritannia
  • Fredag 5. juni: Nouveau Stade Velodrome, Marseille, Frankrike
  • Søndag 7. juni: ZiggoDome, Amsterdam, Holland
  • Torsdag 11. juni: Stade De France, Paris, Frankrike
  • Lørdag 4. juli: Roskildefestivalen, Danmark
  • Tirsdag 7. juli: Telenor Arena, Oslo, Norge
  • Torsdag 9. juli: Tele2 Arena, Stockholm, Sverige

Første gang jeg hørte Paul McCartney på konsert var i 1993. Jeg var storfornøyd etter konserten og brukte en del av avisbudpengene mine i månedene som kom etter konserten på å kjøpe Beatles- og McCartney-plater.

Ti år senere reiste jeg til København. 48.000 ivrige og syngende fans kokte i Parken. Av mine tre McCartney-konserter er denne den aller beste. Ingen tvil.

Året etter kom Paul til Valle Hovin. Sceneriggen var stor og publikum få. Bare 23.000 møtte opp. Arenaen tar som kjent 40.000. Det var tydelig at han var mer populær i Danmark i 2003 og 2004. Han solgte ut cirka 50.000 billetter på to konserter i Horsens i 2004, ett år etter København.

Billettsalget i England starter mandag førstkommende klokken 10. Torsdag 12. mars er ordinært billettsalg for konserten i Telenor Arena.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *