Oslo Jazzfestival 20 år, Rockefeller 2006

Jubileumskonsert med Christiania 12, Solveig Slettahjell & Slow Motion Quintet og Cæcilie Norby

Dato: 3. mai 2006

Sted: Rockefeller, Oslo

3. mai feiret Oslo Jazzfestival seg selv på Rockefeller i Oslo. Festivalen er den eldste i Tigerstaden og med en stor spennvidde, hvilket også kveldens jubileumskonsert ga en klar indikasjon på.

Christiania 12 spilte klassisk storbandjazz fra 1920- og 30-tallet, med blant andre Aage Teigen på trombone og Totti Bergh på tenorsaksofon. Flere av musikerne i bandet fikk anledning til å ta egne solopartier. C12 var innom stykker som Caravan, Shades of Jane og Going To Town. Under siste låt kom en dansegruppe inn foran scenen med fargerike kostymer og brede smil.

Solveig Slettahjell & Slow Motion Quintet (med de fire musikerne Sjur Miljeteig, trompet; Morten Qvenild, piano og synthesizer; Mats Eilertsen, kontrabass; og Per Oddvar Johansen, trommer). Deres musikk var en blanding av tradisjonell og moderne jazz, med en sterk progressiv karakter. Slettahjells imponerende og kraftige stemme og de fire medmusikantene skapte en elegant dynamikk. Spesielt på Nobody’s Fault But Mine kom dette sterkt til uttrykk, samt på Tom Waits-låten Take It With Me.

Avslutningsvis kom den danske sangerinnen Cæcilie Norby og hennes tre musikere (Carsten Dahl, piano; Lars Danielsson, kontrabass; og Morten Lund, trommer) på scenen. Hun sang en meget fengende blanding av fushion, rock og jazz. På kveldens konsert hadde hun meget god kontakt med sitt publikum, og det er vel ikke uten grunn at hun betegnes som dronningen av Oslo Jazzfestival. Hun pratet og flørtet mye med publikummet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *