Ole Edvard Antonsen med band og Sølvguttene – Juleturné 2010, Lommedalen kirke, Bærum

Dato: 1. desember 2010

Sted: Lommedalen kirke

For Budstikka skulle jeg dekke julekonserten til Ole Edvard Antonsen i Lommedalen kirke. Vanligvis ville jeg ikke ha hørt hele konserten eller omtalt den i konsertboken, men denne konserten var såpass bra at her gjør jeg et unntak.

Ole Edvard Antonsen kom med sin juleplate, Desemberstemninger, i fjor. Repertoaret var i all hovedsak hentet fra den dobbelt-CD-en. For andre året på rad er Antonsen på juleturné. I ryggen hadde han sitt eget band og Sølvguttene, med dirigent Fredrik Otterstad. Konserten var utsolgt med 550 publikummere i salen. Etter tre låter med Antonsen og band kom Sølvguttene opp midtgangen med levende lys i hendene og åpnet med Glade jul.

På juleplaten Desemberstemninger klarte ikke Antonsen å velge mellom den sakrale stemningen og bake-pepperkakehus-stemningen. Derfor ble det en dobbeltplate, med sakrale toner sammen med Sølvguttene og orkester innspilt i en kirke og julesanger, og Disney-melodier sammen med bandet i studio. Flere av arrangementene har Antonsen skrevet sammen med Wolfgang Plagge.

I løpet av konserten fikk publikum høre Ave Maria (Bach), Still Still Still (østeriksk julesang), Det kling no klokka (norsk folketone) og Halleluja (fra Messias), alle med Sølvguttene, men også Antonsen fremføre Bachs stykke for fløyte, Badinerie, og trompetistens egen Vidda, som han skrev etter en tur med F16 over Finnmarksvidda.

Det var drømmende i det ene øyeblikket (Vidda), lekent og imponerende (Badinerie) og storslått (sammen med Sølvguttene). Antonsen er klassisk skolert, men hans spillestil kan minne tidvis om Miles Davis’. Rent, klart, mykt og sårt. Det var en fryd å være på denne konserten. Julekonserter høres kleint ut, men med en musiker som Ole Edvard Antonsen blir det bare sakralt, variert og spennende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *