Morten Abel – Hvalstrandfestivalen 2013, Asker

Dato: 30. august 2013

Sted: Hvalstrand Bad

Morten Abel var i form på Hvalstrand. Leken og teatralsk med publikum i sin hånd.

– Kan dokkar hoppa? spurte Morten Abel.

Han skulle lære Hvalstrand-publikummet å hoppe. Hvalstrand-publikummet lærte å hoppe.

Etter albumet «Some of us will make it» i 2006, gjorde Abel comeback tidligere i år med singelen «Lost». Nytt album skal komme til høsten.

At Morten Abel er inspirert av David Bowie, er det liten tvil om. Melodisk og harmonisk minner Abel til tider om Bowie, og med de keitete kroppsbevegelsene går også assosiasjonene til den engelske stilskaperen. Abel er dog mer spretten av seg.

Men Abel bruker sin sceniske fremtoning også til å utdype det musikalske budskapet. Som i «Be My Lover» for å forsterke desperasjonen i teksten.

– Det har vært fint vær og topp stemning i sommer, sier Abel tørt fra scenen, før han og bandet spiller «det nærmeste vi kommer en countrylåt», nemlig «Lydia».

Publikum fenges av Morten Abels opptreden og holder koken helt ut. Bandet spiller rent og stilsikkert. Drivet er svett og stramt under «Tulipz», etter den vakre «You are beautiful».

Konserten avsluttes med en fin «Birmingham Ho», der Abel runder det hele av på trommer.

Store deler av karrieren til Morten Abel har vært preget av at han gjerne vil mer enn de fleste andre. Og som regel treffer han. Han mestrer å kombinere fengende melodier og mørke stemninger, lekne rytmer og humor.

Denne posisjonen bekreftet han fredag kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *