KONSERTANMELDELSE: Monoton melankoli fra Melissa Horn

Melissa Horn synger fint om mislykket kjærlighet. Men en hel konsert blir vel ensformig.

Anmeldelse for Budstikka

Terningkast: 3

Svenske Melissa Horn vil mye, men får aldri publikum til å engasjere seg helt. Folk super øl og folk ler. Horn forteller at hun skal synge en sang som er noe annet enn det hun vanligvis synger om: mislykkede kjærlighetsforhold. Så hun fremfører da en låt om hennes beste venns mislykkede forhold.

Publikum drikker mer øl og ler mer. Seg i mellom.

Lengselsfullt

Konserten åpner med Om du vil vara med mig fra Melissa Horns tredje album fra i fjor. Hun platedebuterte i 2008 og ble for et større publikum kjent i Norge med Innan jag kände dig.

På Hvalstrand-scenen har hun et femmannsband i ryggen. Lydbildet er tyngre enn på plate.

Melissa Horn synger lidenskapelig og fint om ulykkelig kjærlighet. Svakheten er at flere av sangene blir for like i uttrykket. Et unntak er Falla fritt, som har et mer oppbyggelig lydbilde. Lag på lag bygges stemningen opp. Jag saknar dig mindre och mindre gjør også av samme grunn et visst inntrykk.

Melissa Horn hadde overbevist meg hvis musikken hadde mer variasjon i melodi og stemning.

Intimkonsert

For Melissa Horn er flink og hun har et dyktig band med seg. Bortsett fra at musikken blir ensformig i lengden, er det tydelig at hun står på feil scene. Musikken er såpass melankolsk om sårbarhet at den hadde kommet mye mer til sin rett på en liten scene innendørs.

Da hadde vi fått med oss hva låtene faktisk handler om. Melissa Horn skal ha anerkjennelse for at hun tør å skrive direkte og nakent om noe som er sårt og gjenkjennelig for mange mennesker. Men det er nok ikke så mange som får med seg hva hun prøver å formidle.

Det er dårlig med stearinlys og rødvin på Hvalstrand.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *