KONSERTANMELDELSE: Energisk Lars Vaular

Han jobber hardt. Lars Vaular rapper seg til litt over godkjent.

Anmeldelse for Budstikka

Terningkast: 4

Vaular skjønner kanskje at han ikke opptrer for kjernefansen. Men etter et par oppvarmingslåter, har Lars Vaular fått lagt grunnlaget. Fra Nonsens er konserten på rett kurs.

Befriende bergensk

Lars Vaular har rappet på bergensk siden 2003, solodebuten kom i 2007, men det var med tredjealbumet Helt om natten, helt om dagen i 2010 at Vaular fikk nasjonal distribusjon og promotering. I 2013 kom albumet 1001 Hjem, Vaulars femte soloalbum. Albumet har fått gode kritikker. Og det med god grunn.

For det er noe lekent og befriende over musikken til Lars Vaular. Han er bergensk tvers igjennom. Passe frempå og passe selvsikker. Vi liker det.

Lars Vaular presenterer en ny sang:

– Er det no’ veiving her?

Publikum veiver litt. De skal engasjere seg noe mer senere.

Tungt og smalt

Lars Vaular har med seg en trommis og en bassist, som også styrer elektroniske lyder i tillegg. Musikken er rett på med tung bass og spretne trommer. Akkurat som en dansende Vaular på scenen. Det er fengende, men også vel smalt, nesten ensformig.

Koking rapper Vaular. Stemning stiger. Han fortsetter med Rett opp og ned. Det koker nesten. Eg må ha, insisterer Vaular avslutningsvis. Vi tror på ham. Så vidt.

Konserten er god, men ikke overbevisende nok.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *