KONSERTANMELDELSE: Finn opp kruttet, Ida Maria

Ida Maria får Ole Ivars til å høres ut som Beethoven.

Anmeldelse for Budstikka

Terningkast: 1

– Dere er et fantastisk publikum, sier Ida Maria energisk fra scenen.

Nei, Ida Maria, Hvalstrandspublikummet var ikke fantastisk. Det var ikke konserten heller.

Hes vræling

Det blir så tydelig når artisten lirer av seg «dere er fantastiske» etter en håndfull låter når publikum så vidt klapper høflig og strener til ølkøen.

Punk handler mye om energi. Få skreket ut sinnet man sitter inne med. Ja da. Men så lages det jo både god og dårlig punk.

Sangene Ida Maria presenterer skiller seg ikke nevneverdig fra hverandre. Ida Maria er sinna. Ida Maria vræler. Ganske hest. Bandet pumper på alt de har.

Amerikansk tv

Ida Maria vant Urørt-finalen i 2006, har gitt ut tre album og fått sangen Keep Me Warm i tv-serien Grey’s Anatomy.

Midtveis prøver Ida Maria seg på en ballade, Quite Nice People. Det fungerer dårlig. Stemmen sprekker hele tiden og Ida Maria må skrike for å kompensere.

Publikumsfrieri

Et par nye låter får vi også. Happy As Fuck og I’m Gonna Steel Your Boyfriend. Sangene minner mye om de som allerede er spilt.

Avslutningsvis kommer Oh My God. Over ti jenter får komme opp på scenen for å «skrike ut». Det ser ut som de har det moro. Fint er det. Deretter får fem gutter lov til å entre scenen hvis de kler av seg. På overkroppen. En av gutta stripper ned til bokseren.

Greit nok med et gedigent publikumsfrieri, men det gjør ikke musikken bedre. «Find a cure for my life», synger hun. Ida Maria får Ole Ivars til å høres ut som Beethoven.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *