David Byrne & St. Vincent – Love This Giant Tour 2013, Folketeateret, Oslo

Dato: 20. august 2013

Sted: Folketeateret, Oslo

To sære artister møtes og det oppstår magi. Albumet Love This Giant er sterkt. Konserten er minst like sterk.

Folketeateret er lite. Den øverste balkongen var ikke åpen for publikum. Anslagsvis 1500 mennesker satt i salen. På scenen lå det blåseinstrumenter. David Byrne snakker over PA-anlegget og ber oss om ikke å ta bilder «fordi det ikke er noe gøy for personen bak deg å se hele konserten gjennom en iPad». Likevel var det for mange som ikke respekterte oppfordringen, dessverre.

David Byrne og St. Vincent ga i fjor ut skiva Love This Giant. Byrne er Byrne. Litt nerdete og eksentrisk, men med en sangkatalog som få andre har. St. Vincent, en kvinne på rundt de 30, ble musiker fordi hun hørte Talking Heads som ung. Musikalsk kan jeg høre inspirasjon fra, foruten Talking Heads, Kate Bush og Laurie Anderson.

Man skjønner at dette blir en bra konsert.

Duoen har et åttemanns brassband (tenorsaksofon, valthorn, posthorn, trombone, trompet, klarinett, tverrfløyte og euphonium), en keyboardist og en trommis bak seg. I kjent Byrne-stil danser eller går brassmusikerne, Byrne og St. Vincent i innøvd formasjon i takt med musikken gjennom store deler av konserten.

Konserten åpner med de to første sangene fra duoens LP, Who og Weekend In The Dust. Videre får vi overbevisende I Am An Ape fra deres plate, Cruel og Cheerleader fra St. Vincent, og Talking Heads-låter som This Must Be The Place og Wild, Wild Life (jøss!).

Det er kontrastene mellom David Byrnes meloditeft og St. Vincents kjølige uttrykk som gjør musikken spennende.

Mot slutten danser og klapper publikum til Burning Down The House og Road To Nowhere. I mellom kom St. Vincents roligere og mer neddempede The Party som ble den endelige bekreftelsen på symbiosen David Byrne og St. Vincent.

Konserten hadde ingen dødpunkter. Absolutt alt stemte, både musikalsk og koreografisk. Samspillet var så detaljrikt og tett som bare de beste behersker.

David Byrne – David Byrne On Tour, Songs Of David Byrne And Brian Eno 2009, Sentrum Scene, Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *